Bespanning tennisracket

Als u actief tennist weet u hoe belangrijk het is om een passend racket bij uw spel te hebben. Een tennisracket is de persoonlijke verlenging van het spel en kan erg veel over een persoon vertellen.

Naast de grip, het gewicht en de vorm is de bespanning een uniek aspect van ieder tennisracket. Het heeft een grote invloed op de manier waarop u uw spel speelt en een persoonlijke tennisracket bespanning kan uw spel op vele manieren verrijken.

 

De tennissnaren

Stap 1, Het merk van de tennissnaren. Een bespanning begint altijd met de keuze van de juiste snaren. De kwaliteit, soepelheid en sterkte van de snaren variëren van merk tot merk. De specialist kan u hierover informeren en adviseren zodat u zeker weet dat er een passende snaar voor u gevonden wordt.

Stap 2, Het type snaar. Er zijn vier belangrijke eigenschappen van de tennissnaren die uw spel bepalen:

 

  • De dikte van de snaar 

De dikte van de tennissnaar bepaald de duurzaamheid en de balcontrole van uw tennisracket. Een dikker snaar gaat langer mee, maar u heeft hierdoor een stuk minder balcontrole. Een dunne snaar, gaat korter mee maar maakt het ook makkelijker om een topspin bal te slaan. Het is dus een afweging tussen duurzaamheid en balcontrole.

 

  • Een soepele of stugge snaar 

Een soepele snaar is vaak dunner en daarom soepeler en een stugge snaar wat dikker en met hogere spanning. Met de bespanning van uw tennisracket kunnen deze snaren beiden gebruikt worden, of een soort, wanneer beiden gebruikt worden heet dit een hybride bespanning.

 

  • Hoge of lage spanning

De spanning van de tennisracketsnaar wordt uitgedrukt in kilo's. Een lage spanning is rond de 24 KG en een hoge spanning is ongeveer 26 tot 30 KG, daartussenin ligt nog de gemiddelde spanning. De hoge spanning geeft u meer balcontrole en zorgt dat de slag minder kracht heeft, waar een lage spanning minder balcontrole heeft maar u de ruimte geeft om de ballen met meer kracht het veld over te slaan.  

 

  • Een open of dicht snarenpatroon

Met een opensnarenpatroon is er meer balgrip en een grotere kans op het slaan van een spinbal. Daarentegen voelt een dicht snarenpatroon soepeler en minder stug aan. 

 

Stap 3, De juiste afstelling. Samen met de tennisracket bespanner kunt u kijken naar wat u belangrijk vindt, zodat na de bespanning uw racket het perfecte verlengde is van uw spel.  

 

Het belang van een goede tennisracket bespanning 

De tijd van houten tennisrackets is over. Rackets worden steeds lichter, sneller en efficiënter. Het geheim gaat het dus steeds meer in de bespanning van een racket zitten. Een goede bespanning zorgt dat een tennisracket beter past bij de persoon en zijn of haar speelstijl.
Heeft u vragen, of wilt u ook uw tennisracket professioneel laten bespannen? Dan kunt u Hier meer lezen. Of contact opnemen met de 24 uur bespanservice van tennisrackets, squashrackets en badmintonrackets via : 0644200673.