Bespan service

 

Ik bespan je racket al binnen 24 uur. Grote haast: Maak dan een "klaar terwijl je wacht" afspraak!

Je kunt het 7 dagen per week afgeven bij mijn winkel, en wanneer ik gesloten ben kun je je racket afgeven bij de BasicFit sportschool.

Je kunt  je racket ook opsturen naar mijn winkel. 

Neem anders even contact met me op dan weet ik zeker dat het goed komt.

Ben je een bestaande klant, dan haal ik uit mijn database welke bespanning ik in je racket hebt gezet. Maar belangrijk is om ook te vertellen of je dezelfde bespanning wilt, of je wensen of klachten hebt (zoals blessures), Met de juiste bespanning kunnen we je racket echt op maat maken.

Racket tuning

Als Pro stringer bespan je niet alleen rackets maar je past het racket ook aan aan de specifieke eisen van de tennisser. Bij professionele tennissers worden de rackets exact gelijk gemaakt qua bespanning, balans ,grip en gewicht. 

Het specifiek aanpassen en meten van rackets is racket tuning.

Een filmpje van Prince hierover laat zien wat er dan gebeurt. Deze apparatuur gebruik ik ook.

Welke snaar past bij mij?

Het merk van de tennissnaren.

Een bespanning begint altijd met de keuze van de juiste snaren. De kwaliteit, soepelheid en sterkte van de snaren variëren van merk tot merk. Ik kan je hierover informeren en adviseren zodat je zeker weet dat er een passende snaar voor je gevonden wordt.

Welke snaren heb ik o.a. in mijn assortiment:

  • Yonex Pro Tour geel 1.25
  • Yone Pro Tour zwart 1.25
  • Luxilon Smart
  • Luxilon Alu power 1.25
  • Wilson Sensation 1.30
  • Wilson Sensation 1.35
  • Head Rip Control
  • Head Velacity 1.30
  • Babolat RPM Blast 1.25
  • Babolat Vs Power

Type snaar

Er zijn vier belangrijke eigenschappen van de tennissnaren die jouw spel bepalen:

De dikte van de snaar 

De dikte van de tennissnaar bepaald de duurzaamheid en de balcontrole van jouw tennisracket. Een dikkere snaar gaat langer mee, maar je hebt hierdoor een stuk minder balcontrole. Een dunne snaar, gaat korter mee maar maakt het ook makkelijker om een topspin bal te slaan. Het is dus een afweging tussen duurzaamheid en balcontrole.

Een soepele of stugge snaar 

Een soepele snaar is elastischer en armvriendelijker, een stugge snaar is stijfer en duurzamer. Ik kan je racket bespannen met 1 soort snaar, alleen stug of alleen soepel. Of twee soorten door elkaar, stug en soepel, dan heet dit een hybride bespanning.

Hoge of lage spanning

De spanning van de tennisracketsnaar wordt uitgedrukt in kilo's. Een lage spanning is rond de 24 KG en een hoge spanning is ongeveer 26 tot 30 KG, daartussenin ligt nog de gemiddelde spanning. De hoge spanning geeft je meer balcontrole en zorgt dat de slag minder kracht heeft, Een lage spanning geeft minder balcontrole maar  ruimte om de ballen met meer kracht het veld over te slaan.   

De juiste afstelling.

We kijken naar wat jij belangrijk vindt, zodat met de goede bespanning jouw racket het perfecte verlengde is van je spel.  

Als je via de webshop bestelt kun je ook kiezen voor advies, dan neem ik contact met je op en bepalen we samen wat het beste voor je is.

 

 

Tennisracket bespannen

Iedere actieve en fanatieke tennisspeler weet hoe belangrijk een goede maar vooral persoonlijke bespanning kan zijn.

De bespanning van een tennisracket maakt namelijk ieder tennisracket uniek, zo wordt jouw tennisracket een persoonlijk verlengde van het spel.

Wil je meer weten over het bespannen van tennisrackets en welk verschil dit in jouw tennisspel kan maken?

Wil jij je tennisracket door een gecertificeerde en ervaren specialist (30 jaar+ !) laten bespannen? Met de juiste middelen zoals een gecalibreerde en electronisch gecontroleerde stringmachines van Yonex, Head en Wilson.

We houden van elke klant bij welke bespanning is geleverd en adviseren natuurlijk welke bespanning het beste bij zijn speelstijl past.

 

Hoe lang doe je met een bespanning?

Er is een vuistregel: elke dag die je per week op de baan staat is het aantal keer dat je per jaar een nieuwe bespanning nodig zult hebben. 

Het is veelal een openbaring voor veel recreatieve spelers die meerdere jaren met een zelfde bespanning spelen. Gedurende de jaren verouderd namelijk de snaar, daardoor verandert het speelcomfort aanzienlijk. Meer trillingen en een afname van de snaar spanning zijn minder optimaal. Door de sterkere trillingen kunnen ook ook blessures ontstaan.

Een dempertje is dat nodig?

Een dempertje in de snaren wordt veel gebruikt. Dit dempt de trilling en het zingen van een racket wordt voorkomen. Het is vaak goed te merken als je er een mist. Veel nieuwe rackets hebben in racket zelf trilling demping voor de snaren ingebouwd. Je ziet dat niet maar, de doorvoeren van de snaren in het racket zijn voorzien van demping. Het is goed om een dempertje uit te proberen, het verminderd zowiezo trillingen.